Nákaza hiv při odběru krve

Dobrý den, je možné se nakazit hiv při běžném odběru krve?? Před 2 týdny jsem byla na odběru krve, sestra měla připravené zkumavky i jehlu na odběr,tudíž jí nerozdělávala přede mnou. Tak mám strach jestli ji třeba nepoužila na pacientku přede mnou. Udělal se mi opar na rtu a při doteku mne bolí krk,nevím jestli je opravdu možná nákaza či to je pouze důsledek stresu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Takto nákaza skutečně není možná, pravidla pro odběr krve jsou velmi striktní a toto vylučují. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: