Nákaza hpv

Dobrý den, jsem očkovaná na HPV, ale muj minulý sexuální partner papiloviry údajně měl, pokud mně nákaza nehrozí, je možný přenos na dalšího partnera? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kristýno! Problematika očkování a přenosu těchto chorob není tak přímočará, jak se asi domníváte. Pokud jste očkováním dobře chráněna, pak byste teoreticky neměla být schopna onkogenní kmeny ani přenést. (pozor, HPV jsou desítky kmenů, očkování chrání jen před těmi onkogenními - rakovinotvornými).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Když jídlo pomáhá cítit se lépe
Články: Když jídlo pomáhá cítit se lépe
Každé nádorové onemocnění...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: