Nákaza motolicí experimentálně

Dobrý den, delší dobu mám neurologické problémy. Má se za to, že příčinou je proběhlá neuroinfekce, ale ještě nelze zcela vyloučit něco autoimunitního (RS).Léky neberu. Od února budu pracovat v laboratoři na výzkumu anthelmintik a budu v kontaktu s motolicí obrovskou (Fascioloides magna). Chci se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že se motolicí můžu nakazit, jakým způsobem a zda by mi to mohlo zhoršit moje neuro problémy (sval.stahy, mravenčení, občas sval.slabost a bolest poloviny hlavy zřejmě vlivem patologické změny na mozku). Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko nákazy je závislé na používání pracovních ochranných pomůcek, v ohledně tohoto dotazu tedy kontaktujte zaměstnavatele. Co se vlivu na nervový systém týče, opět záleží na příčině obtíží a případné expozici dráždivých látek. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: