Nákaza na oddělení testů na hiv

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Byla jsem na odběru krve na oddělení kde dělají testy na HIV a měla jsme na věšáku pověšenou mikinu, která se dotýkala kachliček. Po odchodu jsem si do mikiny otřela pusu, na puse mám popraskané rty. Může dojít k nějaké nákaze?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, viry HIV jsou poměrně velice málo odolné a mimo krevní oběh či tělesný sekret přežívají pouze dobu v řádu několika vteřin.Nákazy se tedy dle mého názoru obávat nemusíte.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x