Nákaza plicními chlamydiemi

Ze stěru z nosohltanu mi byla potvrzena plicní chlamydie (nález na rentgenu plic, přeléčeno předtím klacidem pro zánět průdušek), a navíc ze stěru z močové trubice chlamydia trachomatis. nyní již 12.den beru doxyhexal 200 mg denně (rozdělený do 2 dávek po 12 ti hodinách). Dnes jsem hlídala dvouletou neteř a lízala jsem s ní zmrzlinu, bohužel mi došlo až později, že ji tim mohu nakazit (stále pokašlávám). Když jsem již tolikátý den pod antibiotickou léčbou, je možné, že jsem ji mohla nakazit? Bojím se o ní. Jak postupovat? Mám to oznámit její mamince a říci, aby šli na testy? Za odpověď děkuji.

Odpověď odborníka:

Neteř jste mohla sice nakazit, nicméně na testy hned teď nemá cenu chodit, vyčkejte, jestli se nemoc u neteře projeví. Jde o to, že ne vždy onemocníme, když se setkáme s virem/bakterií. Záleží na mnoha faktorech, mimojiné také na našem imunitním systému, neteř tedy nemusí onemocnět vůbec.
Vyčkejte, uvidíte, držím palce.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: