Nákaza tetanem...je možná?

Dobrý den,prosím o zvážení mé situace.Asi před třemi týdny jsem se píchla o trn uschlé růže,která byla jako dekorace v bytě,nebyla tedy znečištěná hlínou,pouze zaprášená.Poranění na ukazováčku ruky celkem krvácelo,místo jsem vydesinfikovala betadinou a nechala volně,za pár dnů jsem o poranění ani nevěděla.Chci se ale zeptat na to,jak je to s přeočkováním proti tetanu,kdy je nutné a kdy nikoli.Je mi 31 roků,povinné očkování v dětství bylo dle očkovacího průkazu ukončeno v roce 1990,pak měla následovat přeočkování po deseti letech.V roce 1996 jsem stoupla na hřebík a tak jsem byla na chirurgické ambulanci přeočkovaná,dostala jsem dvě dávky a na tu třetí jsem se nedostavila..vůbec nevím,jak jsem to mohla zanedbat.Následně za několik let,v prosinci 2003 jsem se píchla o hřebík a tak mě obvodní lékařka přeočkovala,tentokrát jednou vakcinou.Zajímá mne tedy,zda je krytí dosud proběhlým očkováním dostatečné,a zda mám podstoupit po tomto "úrazu" také přeočkování,od posledního přeočkování je to vlastně bez pár dnů pět let pět let.Děkuji za odpověď,Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste byla přeočkována v roce 2003 a při nynějším"úrazu" je pravděpodobnost nákazy takřka mizivá, neviděla bych zde nutnost přeočkování.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: