Nákaza trichomonas vaginalis

Dobrý den chtěla bych se poptat na tohoto prvoka. Při poslední pravidelné návštěve svého gynekologa kvůli antikoncepci mi byl ze stěrů zjištěn prvok trichomonas vaginalis. Odběry byli provedeny 17.7.2008. Zánět doprovázející tuto nákazu u mne začal probíhat až 22.8. Je možné, že jsem se nakazila na dovolené ze které jsme se s partnerem vrátily 13.7. (ovšem jinou cestou než pohlavně, protože jsem měla menzes a styk na dovolené neproběhl). Na dovolené jsem nenavštěvovala ale žádné bazény ani nic podobného, ani si od nikoho nepůjčovala ručník, pouze jsem využívala společných sprch a toalet. V tu dobu jsem také používala tampóny. Na některých servrech se totiž dá vyčíst, že asi 6% nakažených se může nakazit jinouu cestou (které jsem uvedla). Partner tvrdí, že nevěrný nebyl. Mohu věřit, že jsem jedna z těch 6% nebo se to vylučuje a nákaza proběhla mezi 15-16.7., kdy jsme měli první styk po dovolené. Tento termín by byl také pravděpodobnější vzhledem k inkubační době propuknutí zánětu... Vím, že se tato nákaza šíří převážně stykem, ale partner mě ujišťuje, že to musí být jinak. Jak vzniká tato bakterie? Dokonce začal podezřívat mě, což je nesmysl... Děkuji moc za objasnění problému Julča

Odpověď odborníka:

Určité riziko jiné než pohlavní nákazy tu skutečně je (možná ta sprcha).Nepátrejte po příčině a hlavně se dobře vylečte.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: