Nakazlivost nestovic

Dobry den , dcera (6 let) dnes prisla ze skoly a rikala , ze jeji kamaradka byla ted nejakou dobu nemocna s nestovicema, dnes uz pry byla ve skole s ukazovala detem ze ma jeste nejake neštovice v obliceji ale pry uz ji mizí . Jelikoz za 10 dni odletame s dcerou do USA, jsem uplne "na nervy", ze zrovna v tu dobu dostane dcera od teto kamaradky neštovice ... Nevite prosim , do kdy jsou neštovice infekční - mohla dceru kamaradka nakazit ? Predpokladam, ze uz snad mela jen ty zaschle, jinak by ji rodice do skoly neposílali, ale jista si samozrejme nejsem. Je to pro mne dulezite , jelikoz tam letime na vanoce...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Magdo. Neštovice jsou infekční 7 dní od počátku kožních projevů (objevení se prvních "pupínků"). Poté již nákaza nehrozí. Také po zaschnutí jsou již neštovičky neinfekční. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x