Nakažlivost pásového oparu pro těhotnou ženu

Chtěla bych se zeptat, zda je nakažlivý pásový opar pro těhotnou ženu. Kolegyni byl dignostikován pásový opar. Já jsem ve 4 měsíci těhotenství a neštovice jsem již prodělala. Kolegyni lékařka sdělila že nakažlivý je pouze přímý styk s otevřenými puchýřky. Já jsem s ní nebyla ve fyzickém kontaktu, ale v jedné místnosti jsem s ní pobývala. Před vznikem puchýřů jsme s ní ve styku nebyla vůbec. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že ve vašem případě nejste nijak ohrožena nákazou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: