Nakažlivost zánětu hrtanu od dospělého?

Dobrý večer. Můj manžel je onkologický pacient (velkobuněčný límfom) a dostal akutní zánět hrtanu. Prosila bych o vyjádření,zda je toto onemocnění nakažlivé a je tak možné,že by se od něho mohl nakazit malý 1,5roční vnouček . Velice děkuji za odpověď. S úctou Ladislava

Odpověď odborníka:

Dobrý den, akutní zánět hrtanu může být virový jako součást virozy, takže je nakažlivý- vnuk by mohl onemocnět virózou, nebo je bakteriální, kde je nakažlivost většinou nižší

MUDr. Pavel Strnad
MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Poděkování za rychlou odpověď | Od: Ladislava Klváčková | 6.5.2016 09:26
Dobrý den.
Chtěla bych velice poděkovat za rychlou a
vyčerpávající odpověď MUDr. Pavlu Strnadovi.
Opravdu mi jeho odpověď pomohla při rozhodování.
Vaše poradna má opravdu smysl. Děkuji všem a
přeji krásný den. S úctou Klváčková Ladislava.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: