Nálady a vyhublost:-(

obrý den paní doktorka, potřebovala bych poradit. Mám doma téměř ročního syna se kterým vydám jako každá maminka hodně energie. bohužel mám poslední dobou pocit že mi ta energie spíše schází. po porodu jsem sjela zpátky na svou původní váhu před porodem 59 kilo což při mé výše 176 je já vím málo. bohužel at dlám co dělám nedaří se mi přibrat. maimálně mi to skočí na 60 a zase zpět. o pasu dolů je to vše v porádku, ale nahoru už je problém. jdou mi vidět žebra, zápěstí mám jak malá holka a propadává se mi pusa na tvářích. dycky jsem ji trošku propadlou měla protože mám v celé puse korunky, jelikož jsem si ve 20 prošla bulimii a anorexii a zuby si zničila. ale ted ji mám propadlou znova. připadám si jako v ttch 20 kdy jsem odmítala jíst, akorát s tím rozdílem že jídlo ted miluju a vychutnávám si ho a podle mě jím dost a i sladkosti do sebe cpu jak šílená:-) jsem už z toho neštastná:-( jsem stále unavená, protivná na partnera, protože nejsem sama se sebou spokojená:-( mohla by jste mi prosím poradit jak nabrat tak aby mi nevylézali žebra....? moc děkuji marcela

Odpověď odborníka:

Dobrý den- moc si vážím Vaší důvěry..Rozhodně byste měla podstoupit základní endokrinologicky zaměřené vyšetření, aby se vyloučila nějaká druhotná příčina Vašeho metabolického přesmyku. Potřebujete mít pocit bezpečí. Pokud bude po fysiologické stránce vše v pořádku, nebylo by od věci využít protiúzkostného antidepresíva mirtazapinu, který kromě ovlivnění pocitů napětí, viny, úzkostí má také dobrý vliv na chuť k jídlu. Myslím, že je také podstatné se trochu "odreagovat" od tělesna..jste krásná, inteligentní a ciltivá mladá maminka, na Vaší osobnosti záleží rozhodně víc než na vnějškovosti..Nevracejte se k episodě poruchy přijímání potravy, zbytečně se tím ve vlastních očích "degradujete"- většina z nás má v životě za sebou určité fáze, jimiž se nepyšní..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x