Nález cystoskopie

Dobrý den, trpím poměrně často na zánět močových cest, po posledním prodělaném zánětu byla provedena cystoskopie - sliznice m.m. v celém rozsahu hladká, v okraji od č. 10 do č. 2 již ve vnitřním meatu uretry klkatě papil. slizniční neoformace. Může být takovýto nález následkem zánětu nebo je třeba provést biopsii hrdla m.m., jak doporučil lékař? Je nutné tento výkon provést v anestezii? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nález může být důsledkem zánětu. Osobně bych biopsii provedl. Záleží na pracovišti, ale není důvod anestézie - pouze biopsie je malé štípnutí.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nemocné srdce dokáže zachránit katetrizační zákrok i klasická operace
Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Články: Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Neúspěšné snahy o přirozené...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: