Nález gynekologie

Dobry den, dnes jsem byla u sve gynekolozky a ta me odeslala k odbornikovi a ve zprave mam:prosim o vylouceni HGL,cyto I.nalez atypicky Ascus HPV testace HR pozitivni. Ale neobsahuje ani jeden z Hr-HPV typu 16,18,45. Co pro me prosim znamena mam se bat? Take muj vzorek vykazuje chronickou cervicitidu,to znamena co prosim? Dekuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, vše Vám měla vysvětlit lékařka, dle nálezu je podezření na změny na čípku, které mohou být způsobeny virem HPV,který po letech může vyvolat rakovinu děložního čípku. Proto Vás odesílá pravděpodobně na expertní kolposkopii, což je správný postup, k vyloučení těžších změn a rozhodnutí o dalším postupu. Zda konizace nebo jen sledování.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: