Nález myomu

Dobrý den pro zdravotní obtíže podstupuji různá vyšetření, jedno z nich bylo i sonografie trávicí trubice při které mi lékař zjistil i mimo jiné tento nález: Na děloze vlevo u ovaria patrný asi 4,5 cm expanze, susp. myoma, na ovariu velmi drobná fční cystička. Lékař mi doporučil konzultaci gynekologa. Svoji ženskou lékařku jsem navštívila a ta se sotva na zprávu podívala a potom mi zdělila bez její prohlídky že je to normální a že se nic neděje. poslední prohlídka byla v únoru letošního roku bez jakéhokoli nálezu. Cca 11 let mi aplikuje Depo Provera mám pět porodů bez komplikací. Paní doktorce se to nelíbí a pořád mě přesvědčuje o ukončení této antikoncepce: Když to odmítám tak je na mě čím dál tím víc nepříjemná a o ostatních diagnozach nechce mluvit. Prosím o zhodnocení, aspoň přibližné, této zprávy a radu jestli mám tuto lékařku změnit. Děkuji za odpověď ČK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myom 4,5cm by se měl minimálně sledovat, jak moc roste, jaký má vztah k okolí apod. Důležité je, zda Vám dělá potíže. Některé myomy jsou zcerla bezpříznakové, jiné dělají obtíže. Pokud by myom rostl, bylo by dobré ho odstranit, lépe s celou dělohou a dle věku a domluvy i vaječníky. Co se týče změny lékařky, je to na Vás. Pokud jí věříte, tak ji neměňte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: