Nález na čípku

Je mi 27 let a mám malé změny na děložním čípku. Před půl rokem jsem byla na první kontrole a teď byla druhá. Ve zprávě se píše: HR HPV pozitivní, nález spadá do LSIL(neobsahuje 16,18 ani 45), TZ I, na zadní porci ložisko transp., čípek konický, hladký, adnexa bpn, děloha nezv. v AVF. Další kontrolu mám za půl roku, ale chtěla bych se zeptat jestli bych mohla začít přemýšlet o těhotenství ještě před dalším vyšetřením nebo počkat až po vyšetření na výsledky? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Těhotnět můžete, tyto malé změny se samy často vyřeší právě graviditou a následným porodem:) bude určitě třeba kontrolní kolposkopie specialistou ve 12 tý, dle stavu event.i ve 32.týdnu těhotenství. Jistě bude nutná kontrola po šestinedělí.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie GYN - FEM s.r.o., Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: