Nález na čípku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Při gynekologickém vyšetření mi paní doktorka zdělila,že mám asi 1cm nález na čípku,dále jsem slyšela jak říká,že má mozaikovitý tvar a nějaké tečkování.Pak mi řekla,že by mohlo to mohlo být neškodné,nebo možná už předrakovinové stadium.Měla jsem před 13 a 5 lety kondylomata a měl je před 5lety i můj současný přítel.Nyní čekám na výsledek cytologie.Mám strach jestli už nemám rakovinu.Jiné příznaky nemám jen mě to při sexu občas zabolí a někdy mě jakoby zabolí v podbříšku.Menstruaci mám pravidelnou,ale hodně při ní krvácím.Bohužel jsem teď zanedbala cytologické vyšetření a to jsem měla naposledy před třemi roky při těhotenství.Prosím chtěla bych vědět co by to asi tak mohlo pravděpodobně být,je šance že to ještě třeba samo spontáně vymizí?Nebo už mám čekat operaci čípku?Mám šanci na úplné uzdravení?Je mi 34let mám dvě děti.Děkuji za brzkou odpověď.

Odpověď odborníka:

Může jít o dysplastické změny v souvislosti s tou papilomavirovou infekcí (kondylomata), Nález jistě sám nezmizí, ale nic podrobnějšího vám nemohu sdělit bez znalosti mikroskopického nálezu. Podle nálezu budete buďto sledována, nebo bude provedena konizace čípku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: