Nález na čípku ,nejasnosti

Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se Vás zeptat na jednu věc co mě už delší dobu hodně trápí.Už téměř druhý rok mi cytologie vychází špatně,zatím je to pořád stejné celou dobu CIN 1 myslím že doktor říkal,ale vždy zdůraznuje že se jedná o vysoce rizikové papilomaviry(pokaždé odesílá do specializovaní laboratoře ted nevím to město ne lepší cyto.)je mi 25 let a pak doktor stále říká že by to chtělo miminko at se snažíme a snažíme,jenomže přítel ještě mimčo nechce prej až dostávíme dům,a ted to máme nějak komplikované s penězy kvůli stavbě takže je možné že se to protáhne tak na 2roky,já bych si miminko hrozně moc přála a jsem ve stresu z toho že to přítel ted nechce,ale mám strach že kvůli tomu čípku se něco stane a třeba ho nebudu moc mít,nebo o jaké rizika se jedná a proč pan doktor říká že se ted musíme snažit o to mimčo že by to bylo dobré.Vůbec nevím co mám dělat a co vše mi hrozí a z jakho důvodu,a už mě i napadla myšlenka rozchodu,mám strach že něco pokazím když se ted tedy nebudem o mimčo snažit,ale jsme spolu 7 let a je to hodně vážný vztah nevím si rady kvůli tomu čípku.Prosím mohla byste mi to nějak objasnit co tím lékař myslí atd.Co se může stát?ps:vždy se diví že ta cyto vyjde špatně prý čípek při kontrole vypadá hezky.děkuji moc

Odpověď odborníka:

CIN I není cytologický,ale histologický výsledek, cytologie má jiné skupiny a termín CIN I znamená jen lehkou dysplasii která vyžaduje sledování, pokud se nález nemění je vše v pořádku, na otázku zda dítě nyní nebo dům si ale musíte odpovědět sama. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: