Nález na děložním čípku

Dobrý den, začátkem roku jsem byla na preventivní prohlídce u svého lékaře, poté mi za 14 dní volali ohledně nálezu na děložním čípku, nespíše Cin II, další týden jsem šla k lékaři na prohlídku, ten mi však pouze řekl, že mě objedná k jinému panu doktorovi - specialistovi,ten má však volný termín až za 3 týdny. Ten mi má uštípnout z čípku nějaký vzorky a na výsledky budu čekat zase dalších 14 dní. Příjde mi ta doba neadekvátně dlouhá, je to běžný postup? První prohlídka až po 4 týdnech po nálezu? Nemůže se to zhoršit? Dále se chci zeptat, zda můžu mít s přítelem do té doby pohlavní styk, beru antikoncepci, takže kondom nepoužíváme....Může se ode mě nakazit? Bylo by lepší začít ho používat? Ještě trpím na opakované kvasinkové a bakteriální infekce, může to mít nějakou souvislost? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, je to běžný postup, nejdená se o karcinom, jsou to jen změny,které je třeba ohlídat.Váš lékař postupuje zcela správně, pošle Vás ke specialistovi, který určí,zda je nutné část čípku odstranit nebo ne.nevím,jetsli máte děti.souvislost s opakovanými záněty to mít může,ale také nemisí.doporučuji jak vzhledem k zánětům tak i k nálezu na čípku užívat wobenzym.je sice dražší, ale dlouhodobé užívání má výsledky...

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: