Nález na ekg

Dobrý den, jsem sledována se středně těžkou vadou mitrální chlopně na kardiochir., před měsícem jsem zkolabovala - synkopa - OL mi po cca 8 hod. natočila EKG. Při automatickém odečtu přístroj uvedl, že je nízká voltáž v koncet.svodech a starý anterolaterální infarkt. Ve zprávě je uvedeno sin. rytmus, 97/min. PQ 0,12, QRS 0,08, nazn. deprese ST do 1mm v II, III, AVF. Je to opravdu známka skrytě proběhlého infarktu? Je možné změny na srdci zjisti při pravidelné echokardiografii? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ekg záznam ani echokardio nejsou zcela suverenní metody. lékaři vycházejí při hodnocení pacientova stavu z jisté diagnostické mozaiky, jednotlivá vyšetření jsou stavebními prvky..Často je navíc zapotřebí porovnávat nálezy z různých časových období- ekg křivka může být vrozeně určitým způsobem modifikována apod.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: