Nález na játrech

Dobrý den,mám dotaz týkající se mého manžela.Je dárcem krve a krevní plazmy.Před rokem prodělal mononukleozu.Po roce od onemocnění chtěl opět darovat krev a byl poslán na vyšetření krve na hematologii a na sono břicha.Krev má v pořádku,ale na sono břicha mu bylo zjištěno-játra homogenní,zvyklé echogenity,v obou lalocích,více vlevo je patrnoněkolik hyperechogenních ložisek do 15mm,nejspíše hemangiomy.Máme se něčeho obávat,rakoviny,nebo to mohou být následký po mononukleoze.Další vyšetření nebylo doporučeno.Manžel má 34let.Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Rakoviny se obávat nemusíte, hemangiomy jsou nezhoubné nádory krevních cév, které jsou často už v játrech při narození. V naprosté většině případu hemangiomy nikdy nepůsobí obtíže a do zhoubné formy nádoru nepřecházejí.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
stenoza jater | Od: anna smíšková | 29.10.2014 19:26
Dobrý den pane doktore chtěla bych se zeptat jsem tři neděle po mastektomii prsa zhoubného nádoru nyní jsem na hormonální léčbě nebyli zachycené žádné uzliny ale vše vybráno. ZAPOJILA JSEM SE PO 14.DNECH DO PRACOVNÍHO PROCESU RUKOU DĚLÁM VŠE JEN NÉ DOMÁCÍ PRÁCE MYSLÍM TÍM VYTÍRÁNÍ LUKXOVÁNÍ VŠICHNI MOJI ZNÁMÍ SE DIVÝ, ŽE SEM SE TAK RYCHLE POSTAVYLA K NORMÁL ŽIVOTU,,.a DNES JSEM byla na ultrazvuku jater kde konstatuji..jatra nezvětšena,hladkých okraju,vyšší echogenity,v levém laloku několik anechogenních ložisek...zavěr Několik cyst omezeně parenchymu jater.Stenoza jater. PTAM SE ZDA TO NĚCO ZNAMENÁ V TÉTO DOBĚ MÁM STRACH ABY SE NĚKDE NEDĚLALO NĚCO NOVÉHO,JISTĚ MI ROZUMÍTE..MOC DĚKUJI SMÍŠKOVÁ.
reagovat
re:stenoza jater | Od: uLekare.cz | 30.10.2014 10:04
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: