Nález na štítné žláze

Dobrý den,byl mi zjištěn nález na štítné žláze,ve zprávě z uz štítnice je psáno:oba laloky jsou zvykle uloženy,hladkých kontůr,par.je přim.echogenity,homogenní,vpravo četná anecha do 5 mm,vlevo centrálně jedno větší anecho vel.18x23x54 LL 17x20x47mm istmus 4mm.Z:struma diff.cum cytis bilat. Chci se zeptat jestli mě hrozí operace,dostala jsem letrox 50 jedou deně,má obavu z že začnu nabírat na váze,mám cukrovku,jsem na metforminu,a proto se bojím,že půjdou kila nahoru,je mi 47 let váha 68kg,po prvních 3 dnech užívání letroxu mám motání hlavy,chci se zeptat jestli to může být z léku,nejsou moc silné?krev jsem podle dr,měla v pořádku, TSH 2,36,fT4 12,4,pl proti TPO 12,8. Předem děkuji za vaši odpověď Dana

Odpověď odborníka:

Dobry den, hormony stitne zlazy Vam byly nasazeny v nadeji na zmenseni zejmena vestiho uzliku v levem laloku stitne zlazy. Davka neni vysoka, Vasi hmotnost by ovlivnit nemela. Prima souvislost Letroxu s motanim hlavy je malo pravdepodobna. Pokud byste mela byt predavkovana, typictejsi je spise klidove buseni srdce, nadmerne poceni, tres rukou, neklid a pod. Mejte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x