Nález při výtěru z krku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat již dlouhodobě mám chronickou rýmu (tzv. zadní) a dále se mně občas dělají čepy na krčních mandlí (což je však bezbolestné). Na základě tohoto jsem si nechal provést výtěr z nosu a krku, kdy u výtěru z krku byl nález dvou bakterií: Branhamella catarrhalis a Haemophilus sp.. Lékařem mně bylo sděleno, že není třeba tyto bakterie léčit a žádné léky jsem tedy nedostal. Vzhledem k tomu, že mám malé děti, které bývají často nemocné, zajímalo by mně zda jsou tyto bakterie přenosné a zda jsou skutečně tak neškodné, že se nemusí léčit. Já osobně antibiotikum nechávám až na posledním místě, ale nechci mít v sobě něco co tam nemá být. Jak je to tedy s těmito bakteriemi. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto bakterie mohu zůsobovat infekce horních dýchacích cest, jsou jako každá bakterie v tomo místě přenosné kapénkovou infekcí a já osobně bych je raději zaléčila. Domluvte se s lékařem třeba na opakovaném odběru vzorku a jehokultivaci a potom i na léčbě, lékař asi vycházel z toho, že nemáte žádné problémy. Zkuste se s ním dohodnout právě s ohledem na zdraví vašich malých stále nemocných dětí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Umíte první pomoc? Měli byste… Můžete tak zachránit život!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická reakce na amoxicillin po polibku
Články: Alergická reakce na amoxicillin po polibku
Anafylaktické reakce...
Magnetická rezonance pomůže odhalit nádor na mozku
Články: Magnetická rezonance pomůže odhalit nádor na mozku
Nádory hypofýzy se mohou u...
Obřízka? Proč by ne?!
Články: Obřízka? Proč by ne?!
Je to jenom kousek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: