Nález v krku u 2,5letého dítěte

Dobrý den, mám prosbu. Syn (2,5 roku) už asi měsíc kašle, má trošku rýmu, jinak je v pořádku, nemá žádné teploty, není unavený-nic, co by se mi zdálo divné. Byli jsme u paní doktorky-ta mu vzala asi před 2týdny krev-tu měl v pořádku, akorát trošku úbytek hemoglobinu - on má 113 ( hranice je 115-135), jinak vše v pořádku. Poslala nás i na ORL, tak taky pan doktor nic nezjistil. Minulý týden mu ještě udělala výtěr z krku, dneska jsem volala na výledky a má zjištěný tento nález: 1) ++ Streptococcus beta-haem.-anginosus 2) Haemophilus influenzae paní doktorka nám na tyto bacily předepsala antibiotika - Amoksiklav sirup. Můžete mi prosím o tom něco napsat? Mockrát Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Paní doktorka vám správně předepsala antibiotika, protože streptokokový zánět je třeba léčit antibiotiky, aby nevznikly tzv. sterilní následky poškozující především srdce a ledviny. Hemofilus může u malých dětí způsobit epiglotitis – život ohrožující zánět příklopky hrtanové s dušností, nebo zápal plic, zánět stř. ucha či zánět vedlejších dutin a zánět mozkových blan. Antibiotikum Amoksiklav účinkuje na obě bakterie.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x