Nález v šourku

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, nad pravým varletem nahmatám takový útvar, na dotyk to působí měkce, neumím to k něčemu přirovnat, jako kus masa nebo tak, ale nechci to víc zmáčknout. Na dotyk to nebolí. Bojím se, jestli to nemůže být nějaký nádor, nebo to je jen změť žil a tkáně nebo něco podobného? Měl bych navštívit lékaře? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. Nad horním pólem varle.e můžete hmatat samotné nadvarle, které se stáčí za varle. TAky platí, že pravé a levé nadvarle nemusí být umístěné v rovnaké poloze. Taky to může být žíla, jak uvádíte; žíly ale bývají obvykle stlačitelné. Pokud je hmatný útvar dlouhodobě stejný, nemění tvar, nezvětšuje se, není důvod k panice. Pokud ale chcete mít stoprocentní jistotu, že je vše v pořádku, navštívte urologa, aby Vás vyšetřil sonograficky.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Nemoc poprvé popsal na...
Nové zbraně v souboji s melanomem. Na rakovinu si došlápne virus!
Histologie
Články: Histologie
K čemu slouží histologické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Články: Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Těhotné ženy, děti, nemocní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x