Nález ve stolici : streptokok, e. coli, citrobacter

Ve stolici mám nález: Streptococcus alfa-haemolyticus, Escherichia coli, Citrobacter koseri. Dále také kvasinky. Užívala jsem před 3mi týdny po dobu 11-ti dní antibiotika Rovamycine a Xorimax. Je možné se těchto bakterií zbavit jinak než antibiotickou léčbou? Prosím také o sdělení jak moc je tento nález nebezpečný. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Hezký den Hano, zkuste nyní ještěn užívat probiotika a prebiotika, tedy přátelské bakterie a hodně nestravitelné vlákniny, domnívám se, že společně s antibiotiky se Vám brzy podaří obnovit zdravou mikrofloru v zažívacím traktu. Máte nějaké klinické obtíže, jako např. průjem? Nemusíte se ničeho obávat, nález nebezpečný není. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: