Nalomeny rámeni kloub

  • Dotaz od: Jiří sima
  • Publikováno: 15.4.2016
  • uLékaře.cz

Dobrý den Včera jsem si na tělocviku udělal něco s ramenem měl jsem pocit jako by mi to rameno vypadlo ale po chvilce se mi vrátilo zpět.Hned po úrazu jsem šel na pohotovost kde mi udělaly RTG.Paní doktorka mi řekla že podle snímku z RTG mám nastipnuty-nalomeny pod kloubem v rameni.Dala mi na to ortézu.Hraju americký fotbal a bojím se trvalich nasledku.. Je možné že nějaké budou?

Odpověď odborníka:

Pokud se nejedná o posun úlomků nebo poškození měkkých tkání ramene, konkretně t,zv. rotátorové manžety, neměl by být žádný následek úrazu podle úrazového děje jak jste sdělil. Pokud by bylo vykloubení dokonané, potom je většinou počkození měkkých tkání větší. Ošetření s dostatečně dlouhým znehybněním a následnou pohybovou a fyzikální léčbou je na místě. Stav by se měl posoudit i vyšetřením měkkých tkání diagnostickým ultrazvukem a zapojení do náročného silového sportu by mělo být až po opětovném zhodnocení ortopedem nebo rehabilitačním lékařem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: