Napětí v obličeji

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na napětí v obličeji. Myslím, že ho mám psychického původu. Když myslím na to, že mám napětí v obličeji, tak mě to začne bolet. Někdy mě taky hučí v uších, ale jakmile odpoutám pozornost, je to lepší. Někdy je to nesnesitelné. Snažím se to eliminovat relaxací, ale moc mi to nepomáhá. Snažím se nalézt více koníčků. Myslíte, že je to forma stresu? Trápí mě to již několik let. Chodím k psycholožce, diagnostikována úzkost. Snažíme se o miminko, nedaří se již více jak 2 roky. Velmi mne to trápí. Práce mě taktéž neuspokojuje, ale s tím nic neudělám. Léky z důvodu plánovaného početí odkládám. Děkuji za Vaši odpověď. Ilona

Odpověď odborníka:

Dobrý den,zvýšené svalové napětí je tělesným projevem Vašeho psychického rozpoložení,samo o sobě tedy není nemocí.Úzkost patří k nejhorším lidským prožitkům.Liší se od strachu-strach má jasně vyjádřený motiv/bojíte se tmy,pavouků../-tedy,máte možnost utéci nebo jinak ovlivnit situaci.Úzkost takový jasný ústřední motiv nemá,/.i když někde hluboko může být strach z něčeho,co člověk "nemá a nikdy nebude mít v rukou"-smrt,nemoc,jistota../Myslím,že byste se svou psycholožkou měly probrat cesty,jak Vám účinně pomoci.Někdy je vhodná i podpůrná léčba antidepresívy s protiúzkostnými účinky-předepsat a vést léčbu dokáže Váš praktický lékař

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x