Napísala som pečlivě. viď môj popis.

Dobrý deň. Mám viac ako 2 mesiace tlak v hlave a v krku, ktorý sa pomaly stupňuje (stále väčší a väčší tlak). Boli mi vykonané následné vyšetrenia: 1. MR mozgu - negatívne (hyperintenzívna lézia v bielej kôre mozgovej) 2. CT mozgu - negatívne 3. Sono krčných ciev - v norme. (Tomuto vyšetreniu nedôverujem, nakoľko lekár rozprával zdravotnej sestre životné príbehy a nepozeral sa na obrazovku. Pozerala som sa na neho celý čas, až som ho požiadala, aby sa venoval sonu...a pozeral sa naň). Vyhodnotenie lekára: Extrakran bilat duplexne snímaná ACC, ACI kde PSV do 40 cm /sec, RI vyšší, LI je v norme Tlačí to tak veľmi, že tlačí na nose na mäkkom ďasne, celý krk ma veľmi tlačí. (Veľmi, veľmi nepríjemné.) Pri ľahu na postel mám pocit že mi praskne celá hlava spolu s tvárou. (Musím zaspávať posediačky s veľkým tvrdým vankúšom za chrbtom a s diazepanom.) Mám závrate. Pred dvoma mesiacmi som ich ešte neregistrovala. Až pri vyšetrení na urgentnom príjme bolo zistené, že padám na ľavú stranu (lekárka ma zachytila pri páde). V súčasnoti mám závrate na všetky strany. S námahou udržiavam balanc. 4. Angiologické vyšetrenie nebolo vykonané, nakoľko mám údajne alergiu na jód. (Avšak od iného lekára som sa dozvedela, že ak má pacient alergiu na jód v kontrastnej látke, dostane niečo čo zabráni alergickému prejavu a vyšetrenie sa vykoná.) 5. Bolo vykonané RTG krčnej chrbtice. Vyhodnotenie: Krčná lordóza, zúžený priestor C5/6 - osteochondróza, artróza Iv zhybov. 6. Nebola vykonaná kontrola chlamýdyovej infekcie, ktorá bola v r. 2014 pozitívna v AgG protilátkach obidvoch typov- pľúcne a trachomatys (chlamýdie pretrvávajúce od roku 2009.) 6. Krvný obraz v norme. 7. Cholesterol celkový 6,9, LDL 3,9. (Mám to celoživotne.) Zaznamenaná porucha štiepenia tukov. Lekárom neriešené.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vámi popsaná vyšetření žádné poškození neprokázalo, to je dobrá zpráva.Vyšetření cév asi nebude nutné , sono bylo negativní.Závratě by bylo vhodné do vyšetřit, Nutné vyloučit benigní paroxysmální polohovém vertigo.

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: