Náplast evra

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nějaké riziko, pokud si omylem sundám náplast Evra, ale v zápětí si ji hned nalepím na stejné místo a druhý den (den výměny) si nalepím novou náplast na další týden. Omylem jsem si totiž spletla sobotu, což je den výměny, s pátkem. A jestli na tuto antikoncepci mají nějaký vliv antibiotika, která jsem měla na 3 dny. Předem moc děkuji Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie! S náplastí nemanipulujte, pokud to není potřeba. Odlepení a přilepení náplasti by nemělo mít na účinek vliv, pokud nebyla prodleva dlouhá a pokud náplast nadále dobře držela. Nejste-li si jistá, použijte po následující cyklus ještě doplňkovou metodu kontracepce (spermicid - např.Pharmatex, neplodné dny, kondom apod) Antibiotika se mohou s hormonální kontracepcí ovlivňovat a mohou snižovat její účinnost. V cyklu, kdy ATb užíváte, by proto bylo vhodné použít doplňkovou metodu kontracepce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Hepatitida
Články: Hepatitida
Hepatitida, někdy nesprávně...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Ramsayův–Huntův syndrom: Když pásový opar postihne lícní nerv
Astmatici, vyzrajte na zimu
Články: Astmatici, vyzrajte na zimu
Bohužel ani zimní období...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x