Naprostá nespavost

Děkuji za odpověd Mudr. Svatové. ještě k mému nespaní, beru aspirin 100mg na ředění krve a na záchod jdu asi čtyřikrát za noc. loni jsem ještě jezdil závody horských kol a dneska mi dělá problém vyjít do patra. stilnox nefunguje a v péči lékaře nejsem jelikož objednací termin v Praze je na tři měsíce do spánkové ambulance!!! takže jsem všechny léky vyhodil a koupil 3kartony champagne Moet§Chandon. Zkusím se z toho propít. Jinak do práce nechodím (stress). S pozdravem, Richard

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pane Richarde. Také si myslím, že champagne je skvělý nápad, nicméně bych péči o své zdraví nijak neopomíjela. Udáváte, že berete Aspirin, jaká je indikace? Chronická ischemická choroba srdeční nebo jiné onemocnění? Podle toho, co píšete, máte dušnost /nebo se mýlím? důvodů, proč nevyjdete do patra může být hodně, např. potíže s pohybovým aparátem, jelikož jste ale sportovec v záloze, tak to asi nebude tím/. Jak dlouho ji pozorujete? Je jenom námahová? Nebo i klidová? Máte i nějaké bolesti? Bolesti na hrudi apod? Jste kuřák? Exkuřák? Pokud jste kuřák nebo exkuřák - měl byste absolvovat plicní kontrolu - RTG hrudníku, spirometrii - vyšetření plicních funkcí /aby se nejednalo o CHOPN -chronickou obstrukční plicní nemoc/. Dalším důvodem, proč je Váš spánek rušen, je i časté noční močení. Nepíšete o nijakém diuretiku /lék na močení/, tudíž se může jednat jak o kardiální problém nebo zvětšenou prostatu. Jak jste na tom s kontrolami u urologa? Pokud by se jednalo o zvětšenou prostatu, je na místě sledování a užívání léků /Prostenal../. K té čekací době - je to úúúplně standardní čekací doba ve VŠECH spánkových laboratořích. Na Vašem místě bych se objednala, ty tři měsíce můžete využít k absolvování interního, plicního a urologického vyšetření, výsledky potom pomůžou somnologovi /lékaři ve spánk. laboratoři/ v diferenciální diagnostice. No a aby Vám ty tři měsíce rychleji utekly, dejte si denně sklenku vína. Ovšem ne na noc, alkohol zhoršuje kvalitu spánku. Hodně štěstí a budu čekat na další informace o Vás. Hodně štěstí a vytrvalosti.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: