Naražená? kostrč

Dobrý den pane doktore,,opět se na vás obracím s dotazem.Už jste mi tu odpovídal na zlomeninu zanártní kosti,a moc děkuju za milou a uklidnující odpověd.Můj dotaz:tu zlomeninu stále samo. mám a mám chodící sádru,bydlíme v RDv patře do koupelny tudíž chodímdolů cca 15 schodů prvních 5 schodů apak takovýto "mezipatro"a zbytek..co chci říct jé:dnes jsemšla dolůa hned na prvním schodě se mi zasekl asi ten gumový podpatek u sádry a já letěla až do "mezipatra"ale hlavně jsem dopadla kostrčí přesně nahranu toho posledního schodu,byla jsem etdy hezky vykloubená nohy,vypadají Ok i ta zlomená snad,,ale zadek mám v jednom ohni,levá půlka je modřina,ale hlavně mě hrozně bolí "ta"kost néé až uplně dole,ale jak bych to řekla.."na začátku rýhy ":-)),snad mě chápete.sedět nemůžu to je jasný,když ležim trochu to povolí(na boku samo.)alejak udělám pár kroku spustí se bolest a pálení v té části.Párkrát už jsemna zadek spadla,ale nikdy to tak nebolelo.K DR.se mi teda zatim vůbec nechce připadala bych si jak blázen když tam dopajdám s nohou v sádře a řeknu že mě bolí zadek.Doufám v to,že to budejen naražené,ale četlajsem že ani zlomenina kostrče se nijak neléčí jen klidový režim,tak se chci zeptat kdy bych nešla k Dr vadí to,nebo se to zhojí když sebudu snažit být vklidu a nebo stačí až půjdu 20.4 ted na RTG s nohou se zmínit?:-) jsem hrouná vím,ale opravdu se mi nechce opět na chirurgii..:-(moc děkuju za váš čas .

Odpověď odborníka:

Musím vždy po pádu doporučit lékařské vyšetření a rtg snímek. Je pravda, že kost křížová a kostrč opravdu bývají většinou jen zhmožděné a stav se během několik dnů upravuje. Ale přece jen ve vyjímečných případech můlže dojít k poranění kostrče a jejímu pohybu v kloubu mezi kostí křížovou a kostrčí dopředu. V tom případě tlakem přes konečník by se měla poloha upravit. Je to vyjímeččné, ale možné. Do vyšetření klid, chladné obklady a léky proti bolesti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Články: Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Klíšťová encefalitida...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Itálie, Španělsko, Řecko: víte, co musíte udělat před dovolenou?
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: