Narazeni zapesti - zvlastni projevy

Pred 3mi mesici jsem upadl, pad jsem zmirnil rukama. Bezprostredne po padu a dalsi tydny zadna bolest ani otok, nyni mam z leveho zapesti bolest jakoby z namozeni, paleni. Hybnost i funkce v normalu. Fyzioterapeut cca po mesici od padu se vyjadril ze jde o narazeni. Zajimala by me mozna pricina dle techto projevu.

Odpověď odborníka:

Nezbytné je chirurgické vyšetření a snímek zápěstí v několika rovinách. Může se jednat o drobnou fissuru, přerušení celistvosti kosti, nebo porušení vazového úponu. Kromě vyšetření je většinou vhodné znehybnění a poté pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Rtg je nezbytný.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Články: Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Štítná žláza a oko – dva...
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Články: Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Potíže s cévami jsou dnes...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Prochladnutí organismu může...
Roztroušená sklerosa
Články: Roztroušená sklerosa
Jedná se o poměrně časté...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: