Naraženina, nebo spíše zlomenina?

Zdravím, při nácvikách na hodině sebeobrany jsme cvičili krytí před údery a jelikož jsem měl naražený malíček, tak jsem používal především dlaně, při jednom úderu na známky to můj spáring partner přehnal a dostal jsem přímý úder pod pravý palec(těšně nad zápěstí), po 5ti minutách byla ruka nepoužitelná, je to již druhý den, všemi prsty hýbat můžu, ale bolí to nesnesitelnou bolestí. Ledoval jsem, mazal mastičkou Dolgit a žádné zlepšení. Za týden mám dělat závěrečnou zkoušku z autoškoly, je rozumné jít k lékaři? A jestli ano, tak mám týden vydržet a nebo raději hned zítra ? PS: při psaní totohle článku tou rukou psát mohu, ale je to velice bolestivé. Děkuju za odpověd. :)

Odpověď odborníka:

Milý Dušane,určitě si zajděte na chirurgii, bude nutný RTG snímek, vyšetření hybnosti zápěstí a ruky. Bolesti v této lokalizaci mohou provázet zlomeninu os scaphoideum, což je jedna ze zápěstních kůstek. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: