Naraženina s otokem

Dobrý den,spadl jsem na schodech na pravou hýždi,vytvořil se bolestivý otok a velká modřina,která se stěhuje i na záda a do levé hýždě.Otok se přemístil z místa dopadu směrem nahoru k zádům,ztvrdl a je to bolestivé při jakémkoliv pohybu.Zatím leduji a potírám mastí Heparoid.Je to normální průběh?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, velké podlitiny takovýto průběh mít mohou... pokud ale berete Warfarin, Anopyrin, godasal, či cokoli na ředění krve, tak se mohlo do svalů vylít více krve než obvykle... pokud by to neustupovalo a spíše to bylo více bolestivější (pozorujte tak týden-14 dní), zajděte si k lékaři, který závažnost zhodnotí a případně nasadí přechodnou léčbu např. fraxiparinem

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: