Narazený nárt

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na váš názor. Minulý pondelok som si narazila dosť nárt, myslela som že to prejde no veľmi opuchol, vytvoril sa veľký hematón v mieste bolesti a takisto na dotyk veľmi bolestivé, nemohla som na to dostúpiť. V utorok večer som preto šla večer na úrazovku, kde mi bol spravený rengen, ktorý bol tam prítomnýn doktorom vyhodnotený ako negatívny, no doktor na ambulacii si snímky prezrel ešte raz, popísal to ako susp.líniu na 1mtt. Povedal, že to znamená, že tam zrejme zlomenina je, len ešte nie je viditeľná na rtg. Dostala som dlahu s tým, že dnes (tzv pondelok), kontrola na spádovej úrazovej chirurgii a uvidí sa podľa snímku. Rtg bol však znovu zrejme negatívny, dlahu mi dali dole, doktor si snímky ani poriadne nepozrel, s tým že o 5 dní prísť a dovtedy na to určite nedostupovať, polohovať, šetriť, ďalej pichať fraxiparine. Noha stále bolí, hematóm, opuch ani bolesť neustúpili. Myslíte, že tam tá zlomenina môže byť a ešte nie je viditeľná? Ďakujem, pekný denˇ

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak to popisujete, pohmožděné je to asi hodně, zlomenina nemusí být vidět na prvním snímu, na kontrolním by většinou už měla být vidět. Ale i při těžkém pohmoždění je na místě třeba na 3 týdny sádra, a určitě byste na nohu neměla došlapovat minimálně do podstatného zlepšení. dr.kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: