Nárok na částečný inv.důchod?

Dobrý den, v roce 2000 jsem měla autonehodu, při které jsem utrpěla krvácení do mozku-vstřebalo se, ale dlouho jsem měla problém s viděním, šitá hlava, zranění nohy-necítím šlapku, klenba je špatná, kladívkové prsty - byly narušeny(přerušeny) nervy, díra nad kotníkem byla zakryta plastikou, zlomená ruka. Absolvovala jsem několik operací nohy-byly mi brány nervy ze zdravé nohy, ruky a vkládány do poškozené nohy, ale bez výsledku. Ruka byla také opětovně operována, ale už ji nenarovnám v loktu.Byl mi přiznán částečný inv.důchod, který mi po roce byl však odebrán. Přitom komise zjistila, že zdr.stav je horší, noha se mi zkracuje a není žádná šance na zlepšení, spíše naopak jak mi bylo řečeno odbornými lékaři. Mohu jen chodit pravidelně na pedikůru, ale už ani ta mi nepomáhá, mám bolestivé otlaky, delší chůze je bolestivá, navíc mi začínají zlobit i záda. K lékaři poslední dobu moc nechodila-je mi to hloupé, když mi řekl že mi stejně nemůže pomoct. S ohledem na těhotenství jsem stejně žádné léky nemohla brát. A je pravda, že na bolest si člověk taky zvykne. Poslední dobou je to však horší, dělají mi problém vycházky, je problém vybrat obuv, záda zlobí.... Bylo mi řečeno že si mám zažádat o část.inv.důchod, mám vůbec nějakou šanci i přes to, že jsem ho už měla a zdravotní stav se horší a je bez šance na zlepšení???? Vadí že nechodím "otravovat" lékaře, stačí mi případně nějaká aktuální vyšetření??? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Iveto! Obávám se, že bez podrobnějšího rozhovoru a vyšetření Vám mnoho nepomohu. Pokud Vás následky zranění skutečně omezují v každodenních činnostech je na místě usilovat o přiznání plného či částečného inv.důchodu. Lékaři Vám mohou pomoci s boelstivými kontroakturami alespoň tlumením bolestí, případně operacemi, které dokážou stažené svaly zase uvolnit a umožnit tak lepší pohyb/polohování končetin. Těhotenství zatěžuje i bezproblémové tělo a záda a nohy bolí i jiné ženy - tyto potíže si do porodu bohužel ještě užijete... Nenapadá mne, jaké vyšetření bych Vám doporučil. Určitě choďte cvičit k dobrému fyzioterapeutovi.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x