Nárok na vyšší invalidní důchod

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám naději na vyšší stupeň invalidity, jelikož již bohužel nejsem schopná chodit normálně do práce. Momentálně mám přiznán první stupeň invalidity, který mi při poslední kontrole potvrdili s tím, že pokud se mi tento závěr nelíbí, tak se mám nechat znova vyšetřit a zkusit si zažádat o změnu. Jsem po korekční operaci skoliosy a mám zpevněnou téměř celou páteř. I přes pravidelné rehabilitace mám neustálé bolesti převážně v bederní páteři a SI kloubech, které vystřelují do pravého boku, levá noha mi neustále brní a i při krádkodobé chůzi nebo při krátkém stání mi začně celá noha bolet takovým způsobem, že nejsem schopná pokračovat v chůzi ani dále stát, zároveň přestávám nohu částečně ovládat. Kvůli těmto problémům nejsem schopná téměř nikam chodit, pokud tam není možnost si někde sednout nebo lehnout. Delší sezení mi však také velmi vadí a bolesti mám i v leže. V poslední době se mi přidaly i problémy s krční páteří. Nález CT bederní páteře: Zavedený kovový materiál končí ve výši těla L3 a je zdrojem artefaktů, které mírně zhoršují přehlednost vyšetřovaného úseku, zejm.v místě zakončení. Pát.kanál je dostatečně prostorný, Th L2-L3 a L4-L5 jsou snížené, ve výši L4/5 pokročilá osteochondroza, spondylosa, prořídlá kostní tkáň oblouku a výběžku L3, v.s. jako stav po operaci, pokročilá spondylosa vpravo laterálně. L4/5 vakuová deg.disků, asymetrická prosruce disku na 4mm, vlevo vlevo parame až lat. na 6mm, levé i.v. foramen zúženo asi na polovinu. 5/S1 poč.protruse disků. Pseudoartrosa mezi příčným výběžkem L5/S1, SI artrosa, pseudocystická léze v okolí SI skloubení. Celkem dle neurologa: Levostranný LS syndrom s koř.lézí S1 sensit. lézí L4 a L5 na podkladě deg.změn, těžká porucha statiky a dynamiky LS páteře. Prosím o posouzení, zda bych měla nárok na vyšší stupeň invalidity, zda si mám zkusit zažádat. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivo'! Nárok pouszuje revizní lékař. S popsaným nálezem šanci máte, jistě to zkuste. Ostatně, nic tím neztrácíte, kromě pár návštěv doktorů.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: