Narušení antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Artizia a gynekoložka mi předepsala ATB Sumamed 500 mg (Azithromycinum) na tři dny, které by nemělo ovlivnit účinek pilulek. Avšak již po dni mi to narušilo trávení a asi 4 dny jsem měla silný průjem (do soboty = poslední pilulka HA v platu). V úterý mi začala menstruace jako normálně v týdenní pauze vysazením pilulek a trvala 5 dní, jak má. V neděli jsem načala nové platíčko pilulek, ale mám strach o účinnost mé antikoncepce, protože hned v neděli jsme měli s partnerem pohlavní styk. Dnes je to již 11 den po styku a cítím zvláštně citlivá prsa a bradavky. Mohla selhat HA, i když menstruace se dostavila ve správný den? Jsem z toho celá mimo.. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Sumamed nijak výrazně učinnost antikoncepce nesnižuje,menses byly v termínu,myslím,že máte zbytečné obavy pro zklidnění si udělejte těhotenský test i když předpokládám,že bude negativní příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: