Nárůst hmotnosti

Prosím o radu, před dvěma lety mi byla odebrána děloha , vše probíhalo v pohodě. Hormonální léčbu jsem neměla, protože jsem měla názor , že to tělo zvládá dobře. Teď ale se asi něco začíná měnit. Během tří měsíců jsem přibrala deset kilo a vše víceméně vše v oblasti břicha. Mám začít s hormonální léčbou ? Iveta

Odpověď odborníka:

Přírůstek na váze nemusí souviset jen s hormony z gynekologických orgánů, ale také s dalšími orgány, jako je např. štítná žláza apod. Bylo by vhodné nejprve celkové vyšetření s odběry, možná také úprava životosprávy a poté se objednat na gynekologii. Podle výsledků vyšetření postupovat dále. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: