Nárůst váhy a léky

Dobrý den... léčím se už tři měsíce s hodně vysokým tlakem,který moc neklesá... už sem měla 3várků léku ,které nezabíraly... ted sem dostala medoramH 1-0-0, medoram5mg 0-0-2, isame 0-0-1... zjistila sem během 14 dnů nárust na váze o 5kg... je tohle možné?.. jím stejně i pohyb mám stálý jako předtím...

Odpověď odborníka:

Vážená paní Danielo, u řady antihypertenzních léků může dojít k poruchám zažívání a trávení, případně k poruchám funkce ledvin. V jejich důsledku se může v těle zadržovat nadbytek některých minerálů a vody, což se projeví nárůstem tělesné hmotnosti. Doporučuji konzultovat Vaše obtíže jako pravděpodobné nežádoucí účinky léků s lékařem, který Vám je předepsal. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: