Nasazeni antikoncepce

Dobry den. Po 5ti letech jsem si pro bolesti v podbrisku nechala odstranit telisko Mirena. Po tydnu co bolesti ustaly jsem si dosla na gynekologii pro recept na antikoncepci - Stodette. 2 dni po vyndani teliska slaba ms, 1 den spineni, potom konec. Za 3 dni jsme meli styk ale sklouzl kondom, vzato escapelle a pote 3 dni slabe krvaveceni obcas spineni. A pote pri spineni nasazena 1 tableta stodette. Pan doktor rikal ze 3 dni se alespon chranit a pak uz normalne muzu mit styk. Ja mela nechraneny styl po 6ti tabletach stodette. A ted mam strach ze bych mohla byt tehotna protoze vsude pisou po 7 dnech ale doktor rikal 3 dni... muzete mi prosim rict jaka je pravdepodobnost tehotenstvi? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po 5 letech se Mirena odstraňuje tak jako tak. S bolestmi vzniklými až po jejím zavedení jsem se dosud nesetkal, a to jich mám zavedeno přes 500. Jaká je přesně pravděpodobnost otěhotnění nelze nikdy odhadnout, a i kdyby - když spadnete do např.1% skupiny rizika, pomůže Vám to. Prostě užívejte dál, event.když nepřijdou měsíčky v pauze (a ony nemusí nějaký čas chodit jen proto, že jste měla Mirenu) udělejte si po 5 dnech vynechání těhotenský test. Obecně moc velká šance ve vašem případě není

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: