Nasezní antikoncepce, ztracený tampon

Dobrý den, problémy jsou tři. Po konzultaci s gynekoložkou jsem začla užívat Yadine. V létě jsem byla nucená 2x použít Postinor, nevím, jestli to může mít vliv, naposledy to bylo v srpnu.Pak se dostavila konečně 2. normální menstruace (ne ta po Postinoru) a začla jsem užívat Yadine. Nyní ji beru již 14 dní a stále mám jakoby slabou menstruaci. Bez bolestí. Je to normální? Beru pravidelně, max. odchylka byla 4 hodiny.Průjem ani zvracení nebylo. Kouřím cca 10 cig. denně.Jiné léky neužívám. Dále jsem objednaná na gyn.prohlídku a špatně jsem to spočítala, neuvědomila jsem si, že užívám antikoncepci vlastně o týden dříve (hned 1.den krvácení), takže budu krvácet o týden dříve. S přeobjednáním je trochu problém, hlavně bych chtěla, aby mě lékařka co nejdříve ujistila, že jsem zdravá, takže to nechci odkládat. Radil byste i přes úvodní problém s Yadine vynechat jedno krvácení, abych mohla jít na prohlídku v termínu, na který jsem objednána? (brát bez pauzy). Dálepak jsem se chtěla zeptat, jestli je antikoncepční úřinek - zabránění ovulaci a nidaci, zajištěn i tekto, když krvácím i přes antikoncepci. Není to důkaz, že by měla být nastavena hladina hormonů výše? A ještě taková záhada: včera jsem se nějak příliš snažila na toaletě s vyprázdněním stolice (zácpa, nutkání a časový pres)- večer jsem zjistila, že nemám tampon, který jsem si dávala. Je možné, že jsem ho usilovně vytlačila? Omylem vytáhla? Absolutně si to nevybavuji. Jsem z toho v šoku. Provedla jsem po důkladné hygieně rukou průzkum a tampon nenalezla. Byl mini. Modlím se, aby se někam nezatoulal. Bude to vidět na sono, až budu na vyšetření? Mockrát děkuji za pochopení a pomoc!

Odpověď odborníka:

Tampon se nikam nezatoulal buď je v pochvě nebo není to se zjistí při vyšetření, to by jste ale neměla odkládat,při ponechaném tamponu v pochvě je možnost infekce.zajděte co nejdříve ke gynekologovi,pak budeme řešit další Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: