Následek mononukleozy?

Před 2 měsíci jsem prodělala inf. mononukleozu a i když držím dietu a užívám doporučené léky (essentiale a ostropestřec) občas (hlavně tedy večer) mě píchá pod žebry na obou stranách. Může to být následek mononukleózy?? Jaterní testy už mám v pořádku.

Odpověď odborníka:

To nemohu jednoznačně říct. Bolesti by po proděláné infekční mononukleóze neměly přetrvávat, zejm. máte-li již v pořádku jaterní testy a lze se tudíž domnívat, že nedochází k dráždění jaterní tkáně. Také bolesti v levém podžebří nejsou typicky jaterního původu, i když propagaci bolesti nelze vyloučit, také by mohlo jít třeba o projev aktivace sleziny... Vyhledejte tedy raději Vašeho lékaře, který má možnost Vás tělesně vyšetřit, případně doplnit další vyšetření, např. ultrazvuk. Bolesti v podžebří mohou mít teoreticky celou řadu příčin (od onemocnění trávicího traktu po potíže s páteří) a takto po internetu bez dalšího vyšetření diagnosu stanovit bohužel nemohu. S pozdravem

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: