Následky

Dobrý den, mám synovce(19)po těžké autonehodě.Po převozu do nemocnice, kdy byl při vědomí, náhle upadl do bezvědomí,byl 8 hod operován mozek. Nyní je 3 den v umělém spánku.Stav se zatím nemění, prý se uvidím. Zajímá mě ,zda může pacient v umělém spánku vnímat vnější okolí( návštěvy td) a zda je zde veliká šance ( pokud otok zmizí bez problémů)na úplné uzdravení a jak dlouho trvá probouzení z umělého spánku.Chceme našemu klukovi pomoci a nevíme jak.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na tuto otázku nejsou jednotné odpovědi, ale obecně lze říci, že vnímání závisí na stupni komatu /jsou jeho různé hloubky/. Přistupujte k pacientovi pozitivně, navštěvujte jej a mluvte na něj, dotýkejte se jej, s lékaři potom hovořte o vývoji jeho stavu, abyste byli přesně informováni, kladte otázky a ptejte se i na možnosti komunikace s pacientem. Více prozatím dělat nemůžete. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Potraviny s histaminem mohou být pro alergika rizikové
Nákaza pneumokokem: Komu může jít o život?
Články: Nákaza pneumokokem: Komu může jít o život?
Infekce pneumokokem bývá v...
Vaječníky
Články: Vaječníky
Vaječníky jsou důležité...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Tenisový loket...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: