Následky po anafylaktickém šoku

Dobrý den, po 3 žihadle v rozmezí 2 měsíců jsem při 3tím měla anafylaktický šok s bezvědomím který měl rychlý nástup. Po ošetření na JIPU jsem se nechala z nemocnice propustit. Necítila jsem se jako před tím, ale hošří období přišlo potom. Na základě lék. zprávy byl proveden aler. test - výsledek- alergie neprokázána. Začala jsem mít potíže s opakovanou ztrátou vědomí bez příčiny/které začínalo postupujícím teplem od nohou výš/,unavou,nesnášením větších teplot v letním období, atd. Další štípnutí hmyzem bez žihadla 2x. Vždy následovala reakce, hůř se mi dýchalo, zrychlení tepu, slabost v nohou, upravilo se to po podání léků Alerid atd. a studeným obkladem. Mám balíček zakladní pomoci, ale potřebuji zjistit příčinu proč se dostavují stavy nevolnosti s pocitem ztrácení vědomí. Moje dítě je alergické na vosí bodnutí. Pro nepřiměřené reakce byla u něj ukončena léčba vakcínou. Dostavují se mu podobné stavy, poue ve slabší formě. Jen nevolnosti bez ztráty bědomí. Jelikož nemám alergii, byla mi nasazena psych. léčba ale stav zůstává.Navíc začala jsem též u zubaře reagovat na injekci a též se mi udělalo nevolno při podání látky při vyšetření. Před tím jsem žádné reac neměla.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčinou Vašich obtíží - nevolnosti, ztráty vědomí, horkost, nemusí být pouze alergie, doporučovla bych i podrobné interní vyšetření. nevím za jak dlouho po anafylaktické reakci bylo provedeno alergolgoické vyšetření, cca 3 týdny po proběhlé anafylaxi může být průkaz specifických IgE na alergeny negativní, nevím zda-li Vám byl dělán z krve i test aktivace bazofilů / též test na průkaz klasické alergie přes protilátky třídy IgE/. Zkusila bych např. na měsíc užívat pravidelně antihistminikum /xyzal, Aerius.../, pokud by příčinou obítží byl nějaký alergen, tak by se Vaše příznkay měly zmírnit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova nemoc: ohrožení pro dvojčata?
Články: Crohnova nemoc: ohrožení pro dvojčata?
Sice se nedá jednoznačně...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hektický životní styl ohrožuje štítnou žlázu
Články: Hektický životní styl ohrožuje štítnou žlázu
Napadlo vás někdy, že může...
Vlašské ořechy snižují hladinu cholesterolu
Články: Vlašské ořechy snižují hladinu cholesterolu
Při dietě se obecně ořechy...
Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Články: Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Ať už vaše operace dopadne...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x