Následky užívání ad

Dobrý den, dva roky užívám psychiatrický lék Asentra v dávce 200mg/den k léčbě smíšené úzkostně depresivní poruchy chování. Při snížení dávek se můj stav opakovaně zhoršoval a ani při této dávce se necítím úplně dobře. V noci nemohu spát, budím se, přes den jsem unavená, cítím téměř neustále výrazný vnitřní neklid, nechuť setkávat se s lidmi, včetně mých blízkých a rodiny. Nemohu se donutit k běžným činnostem jako je úklid domácnosti, vycházky s dětmi, pohlavní styk s partnerem, zájmové činnosti. Navíc jsem přibrala během užívání léků téměř čtyřicet kilogramů, což můj psychický stav ještě zhoršuje. Jakmile jeden den vynechám dávku léků, zpravidla je nevezmu delší dobu a následně se vyhnu kontrole u svého psychiatra. Ráda bych Vás požádala o radu, jak tyto stavy a skutečnosti řešit. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá Evo. Cítím s Vámi. To,co píšete se určitě těžko žije. Rád Vám pomohu. Moji pacienti neužívají žádné léky. Nepřibírají,nenarůstají jim problémy ve vztazích a nemají kvanta nežádoucích účinků jako Vy a většina,možná všichni,kteří jsou na medikaci. Napište mi,prosím něco o Vás. Ideální je,pokud o sobě a svých blízkých zkusíte napsat celý příběh-od narození a současnou situaci a vztahy. Nikdo z nás není " blázen". Vše v nás má nějaké souvislosti a logiku. Budu se Vám rád věnovat na mens-sana@seznam.cz Děkuji Vám vřele za Vaši důvěru. Zdravím Vás ze služby. Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x