Následná léčba po operaci zápěstí

Dobrý den, mám po operaci zápěstí (pakloub - vložen štěp). Dle doktora dopadlo vše na jedničku. Rehabilituji jak v nemocnici tak doma. Ohyb se vrátil cca na 70%, zápěstí je stále do jisté míry oteklé, a laicky řečeno ohyb nejde více právě přes zmíněný otok. Mechanicky - vazy, kosti je vše v pořádku. Chci se zeptat zda-li existuje varianta typu injekce (protizánětlivá) či jiná neinvazivní metoda, která by dokázala otok odstranit či zmírnit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se taková injekce aplikuje, nejedná se o běžnou praxi. Otok je po operaci běžný a do určité míry i prospěšný - působí protizánětlivě a urychluje hojení, velký, teplý otok na zarudlé končetině značí nějaký patologický proces. Doporučuji zatím pracovat na otoku neinvazivní metodou - jemná masáž rukou, či pomocí míčku od prstů směrem k rameni, obklady, rehabilitace a přiměřená zátěž končetiny. Z medikamentů můžete využít jakýkoli protizánětlivý gel volně přístupný v lékárně.

Mgr. Ivana Hubertová
Mgr. Ivana Hubertová

Specializace: Fyzioterapie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: