Následná péče po násilném přetáhnutí předkožky

Dobrý den, prosím o radu, jak dál postupovat. Před třemi dny jsem byla s pětiletým synem na urologii. Nešla přetáhnout předkožka (pouze 1/4), utvořilo se smegma. Pan doktor provedl přetáhnutí bezbolestně, použil znecit. mast, syn o ničem nevěděl. Provedl očištění a namazal ATB mastí, my jsme měli za 3 dny vykoupat a přetáhnout. Včera jsme to zkusili, povedlo se přetáhnout do 1/2, pak už hysterie, bolest a panika. Jak můžeme postupovat dál, aniž bycho synovi zadělali na komplikaci? Velmi děkuji za odpověď, Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Vyskoušejte podobný postup, jaký provedl lékař - použijte znecitlivující mast ( např. Mesocain gel), naneste ji na předkožku a žalud, nechte několik sekund působit a poté skoušejte nenásilně přetahovat. Gel zmírňuje bolest a současně zvláčňuje tkáně. Přetahování předkožky je nejlepší provádět po koupel, kdy je kůžička vláčná a poddajnější.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: