Nasolicní rýhy

Vážená paní doktorko. Všímám si, že mi začínají poněkud viditelněji vystupovat nasolicní rýhy, je mi 35 let a nerada bych podstupovala invazivní metodu. Ráda bych se Vás optala, jaký názor máte na efektivitu krémů z řad Eucerin filler nebo séra ze stejnojmené řady? Nemohu používáním těchto krémů ve svém věku po delší době užívání nějak blokovat tvorbu vlastního kolagenu nbo kys. hyaluronové? (myslím tím nějakou "negativní zpětnou vazbou") Co byste pradila na neinvazivní eliminaci vystouplých nasolicních rýh? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jedná o tzv. nosoretní rýhy, tak tam krémy bohužel nepomohou a je potřeba přistoupit k aplikaci kyseliny hyaluronové přímo pod vrásky, je to gel, který je aplikován injekčně a vyplní to co chybí. Pokud vrásky necháte prohlubovat, tak budou samozřejmě čím dál výraznější. Na věku nezáleží, ale záleží na hloubce vrásek. Nemusíte se bát, že by jste si aplikací zhoršila vlastní tvorbu kolagenu, ta je naopak podporována právě touto látkou. Krémy vyzkoušet můžete, ale bohužel Vám neudělají to co potřebujete. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie na čerstvé ovoce a zeleninu
Články: Alergie na čerstvé ovoce a zeleninu
Projevy této...
Hodláte to típnout? Čtyři kroky, které jsou pro úspěch naprosto zásadní
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Amniocentéza
Články: Amniocentéza
Amniocentéza, odběr plodové...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: