Naštíplá kost? ii.

Dobrý den, pane doktore, moc děkuji za rychlou odpověď. Dcera má totiž od narození nateklou pravou ručičku - přikládám dvě fotografie. Lékaři to uzavřeli jako lymfedém s tím, že v lymfologické poradně nás paní Dr. odeslala ještě na RTG s podezřením na hypertrofii. Ta se nepotvrdila. Ale objevilo se tam právě to naštípnutí. Dcera žádný úraz od narození neměla. Je pravda, že jsem měla překotný porod, tak jestli někde v porodních cestách se to mohlo stát. Ale nevím, jestli by to nateklo tak rychle... Pak jsem si také vybavila, jak jsem si chvilku před porodem nemohla sednout, protože mi tam něco vadilo. Ale to by spíš asi byla hlavička... Také mě zaráží, že je ručička nateklá celá., nejvíc na prstíkách a dlani. Je možné u naštíplé kosti u zápěstí, aby byla nateklá celá ruka?? Předem Vám děkuji za odpověď a přeji hezký sváteční den.

Odpověď odborníka:

Dostáváíme se do spekulací, což není dobře. Po 2 měsících po porodu i kdyby se jednalo o zlomeninu tato bude zhojena. Dejte na vyšetření chirurga ve spolupráci s dětským lékařem internistou, jistě dospějí k ujasnění zálěžitosti Vyšetření je třeba provést na místě s pacientem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: